Let There Be Light!

As part of my design process in the planning of this corporate cafeteria renovation, I sent out a company-wide survey asking staff members for their input into the new space. One staffer requested a skylight; this change was not possible given the established budget for the project, but the idea stayed with me.

I decided to create the idea of a skylight by having cloud images printed on canvas and  suspending the pieces from the ceiling over the conversation area in the centre of the room. I grouped three oversized light bulb fixtures  in the centre of the canvases to illuminate the "sky".  The new "skylight" breaks up the expanse of white industrial ceiling tile, and acts as a focal point in the large open room.  It is now a popular gathering spot for informal meetings!

<>back