Blank Slate to Urban Cottage

My clients, a young and fun-loving couple in their twenties, asked me to design a living room for their new home that reflected their personalities, offered comfortable seating for their large family and many friends, and housed their large book collection. A new bamboo floor and ivory walls provided a neutral starting point for the new dĂ©cor. We selected a sleek new sofa in another neutral and from that point on we had fun with bursts of colour, using the couple’s artwork as inspiration.

I designed a window bench for extra seating and storage in the bay window and dressed it in pillows in an array of patterns and shades of tangerine, yellow and red. Bold tangerine stripes frame a prized piece of art and draw the eye to the fireplace. We painted the old wood fireplace white and replaced the existing surround with glass mosaics in oranges and reds. The reclaimed wood coffee table and salvage wood side table reflect the couple’s environmental consciousness.

My clients report that their friends and family say that the space really looks like them- mission accomplished.

2013 Canadian Decorators’ Association award winner

<>back